Forse domper voor bitcoin: koers keldert, nadat Amerikaanse beurswaakhond idee voor bitcon-trackerfonds afschiet

By March 11, 2017Bitcoin Business
Click here to view original web page at www.businessinsider.nl
bitcoin, daling, beleggingsfonds, sec, winklevoss

Foto: Coindesk.com

Tegenvaller boor bitcoin: de SEC gaat niet akkoord met een trackerfonds voor de digimunt

Helaas, geen officiële erkenning van de Amerikaanse overheid voor de digimunt bitcoin.

De virtuele munt bitcoin is vrijdagavond in een klap fors minder waard geworden. De koers zakte in korte tijd wel 18 procent nadat bekend was geworden dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC niet akkoord gaat met een voorstel voor het opzetten van een zogenoemde indextracker voor de bitcoin. Zaterdagochtend noteerde de digimunt rond de 1.150 dollar

Zo’n tracker had het voor beleggers veel makkelijker gemaakt om te handelen met de munt. Direct na het ,,nee” van de toezichthouder daalde de waarde van het volatiele virtuele geld tot minder dan 979 dollar, om daarna wel weer een licht herstel te laten zien. Afgelopen week bereikte de bitcoin met ruim 1327 dollar nog zijn hoogste waarde ooit.

Bitcoin indexfonds geweigerd: markt te gevoelig voor fraude en manipulatie

Online werken: altijd en overal

Met online werken maak je jouw business efficiënter. Of je nu thuis je bestanden wilt bekijken of onderweg je agenda wilt checken: in de cloud is het zo geregeld. Meer weten? Ga naar www.hostnet.nl/online-werken

In de toelichting op het besluit wees toezichthouder SEC erop dat de bitcoin-markt, in tegenstelling tot andere markten waar indexfondsen voor zijn, te ondoorzichtig is. Volgens de SEC zijn er te weinig waarborgen om manipulatie en fraude te voorkomen.

Te veel deelmarkten voor bitcoin zijn ongereguleerd. Er kunnen dus geen afspraken gemaakt worden met toezichthouders zoals de SEC over toezicht, waarmee de zorgen over fraude en manipulatie weggenomen kunnen worden.

De laatste maanden was er sprake van een fikse opmars van de bitcoinkoers. De munt is onder meer populair onder Chinezen als middel om valutarestricties te omzeilen. Ook werd er door beleggers flink gespeculeerd op een versoepeling van de regels voor de bitcoin door de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump.

Het elektronische betaalmiddel bestaat sinds 2009 en is niet onomstreden. De bitcoin wordt ook veel gebruikt door criminelen, vooral vanwege de mogelijkheid om er volstrekt anoniem betalingen mee te verrichten.

Volg de koers van de bitcoin hier op finanzen.nl

Leave a Reply

All Today's Crypto News In One Place